List of products by brand Outdoor Research

  • Outdoor Research is een merk dat is ontstaan uit een gevoel. De drang om er op uit te gaan. Dat is de motivatie!
  • De historie van Outdoor Research gaat terug naar 1981 toen oprichter Ron Gregg, een briljante wetenschapper, tijdens een beklimming van de Denali zijn klimpartner met hevige bevriezingsverschijnselen met een helikopter van de flanken van de Denali werd afgevoerd. Na maanden van voorbereiding eindigde hun avontuur als gevolg van een simpel defect van een van de Gamaschen. Eigenwijs als Ron Gregg was weigerde hij in te stappen in de helikopter en vervolgde hij zijn weg continue denkend aan wat er fout was gegaan.
  • Gedurende zijn reis kwam hij tot 2 conclusies. 1 materiaal pech kan hij oplossen en 2 hij zou nooit meer terug gaan naar zijn oude werk, vanaf dat moment zou hij zijn leven wijden aan zijn drang en passie naar avontuur.
  • Ron Gregg heeft Outdoor Research opgebouwd met het idee dat het leven een avontuur is, maar dat het met de beste materialen nog veel leuker is. Hoewel Ron Gregg tragisch om het leven is gekomen tijdens een lawine, leeft zijn nalatenschap nog steeds in het hart van Outdoor Research.